С няколко ефикасни трика екскурзията ви може да стане

...
  С няколко ефикасни трика екскурзията ви може да стане
Коментари Харесай

Антикризисни трикове за пътешественици

 

С няколко ефикасни трика екскурзията ви може да стане по-удобна и доста по-евтина:

1. Купувайте билети отиване и връщане, по този начин постоянно излиза по-евтино от еднопосочните.

2. Купувайте самолетни билети във вторник след 15:00 часа. Обикновено по това време огромните самолетни компании вършат отстъпки на услугите си, с цел да се конкурират с нискобюджетните авиолинии.

3. С цел спестовност, вместо обменните бюра на летищата, ползвайте банкоматите. Повечето банкомати оферират по-изгоден курс от обмен бюрата.

4. Следете уеб страниците за оферти на самолетни онлайн услуги – там постоянно има опция да сравянвате цените и да филтрирате най-изгодните оферти с отстъпки.

5. Много по-икономично е да не пътувате самичък. Цената на единичната стая не се разграничава доста от двойната.

6. Не отивайте на отмора в пиков сезон! Това се отнася за Нова година, майските и интернационалните празници, когато цените скачат 2-3 пъти. Ако в действителност желаете да почувствате коледното въодушевление в чужбина, може да планирате почивката си няколко дни преди или след празничните дати. Цените в този интервал по предписание си остават в естествени граници.

7. Една от най-неприятните тематики за пътешествениците са високите цени на храните в Европа. Тук може да се възползвате от опита на европейските студенти: гледайте къде се хранят те. В Берлин има вкусни и евтини дюнер кебапи, в Париж – китайски заведения за хранене, а в Прага – виетнамски „ столови “. Във всеки град има места, където може да се храните на налични цени.

8. Не се опасявайте да си наемете апартамент, който не е в центъра на града, изключително в Европа. На картата вашият хотел или квартира може да наподобява на дяволско далечно разстояние, само че надали ще е на 5-10 минути от центъра. Това е и идеална опция да опитате обичайни ястия без туристическа надценка.

9. Ако планирате да посетите музеи, изложения и други забавни места, изтеглете авансово екскурзионен аудиогид на своя смарт телефон, да вземем за пример в iTunes или Гугъл Play. По този метод на визити примерно в Лувъра ще спестите 5-20 $, в случай че отидете компания или цялото семейство.

10. Ако желаете да ядете в прекрасен ресторант, отидете там заран или до обяд. Работата в доста заведения за хранене и кафенета кипи в разгара на вечерта, когато всички туристи излизат на вечеррни разходки и сантиментални вечери, а заран, по предписание, доста заведения за хранене имат отстъпки в менюто до 20-30 %.

11. Никога не купувайте сувенири на железопътни гари, търговски улици и летища. Същите артикули могат да бъдат закупени наоколо до центъра и то няколко пъти по-евтино. Също по този начин, постоянно питайте за услугата tax free. Тази услуга може да смъкна приблизително 15% от цената на стоката.

12. За да спестите от такси, резервирайте ваканцията си авансово онлайн. Много онлайн туристически агентства оферират на клиентите тази опция, което икономисва част от сумата.

13. Пътешествайте с велосипед! Така ще намалите транспортните си разноски и ще получите куп незабравими усещания. Всяко велопътешествие разкрива страната доста по-добре, в сравнение с пътуването с рейс или кола.

14. Посещавайте главните забаележителности в града през делничните дни. Тогава визитите са по-евтини, в сравнение с през почивните или празничните дни. Уикенда оставете за шопинг и туристически обиколки из града.

15. При независимо обмисляне на екскурзия посредством онлайн организация, обърнете внимание на предложенията „ хоте+самолет “. Отстъпката при комбинирана резервация на самолетен билет и хотел може да стигне до 20%.

16. За да икономисате от развлечения и екскузии, си купете специфичните туристически CityPass. Картите дават отстъпки от 10 до 50% за покупки в най-хубавите и известни магазини, за развлекателните стратегии, атракциони и заведения за хранене. Наприемр, с подбна карта в Лондон може да посетите гратис повече от 60 забележителности както в самия град, по този начин и в околнистите му. В Япония съществуват повече от 10 типа сходни welcome-карти.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР